Banner Blierock VOLGEND JAAR 2022.jpg

Persbericht BLïEROCK 2021

Blerick, 26 april 2021

Nu de zon weer volop begint te schijnen gaan

onze gedachten uit naar de zomer, naar een

zomers pleinfeest, naar een van de gezelligste

zondagse pleinfeesten van Groot Venlo: het

BlïerOck festival. De huidige adviezen vanuit

de gemeente laten aan duidelijkheid niets te

wensen over. GHOR, brandweer, politie,

evenementen coördinator, …..  ze schetsen

een beeld van hekken om het Lambertusplein,

toegangscontrole op een negatief testresultaat

op COVID, voldoende onderlinge

afstand, … als randvoorwaarden. Een mogelijk

forse toeloop zou ook tot een waarschijnlijk

scenario behoren.
Maar belangrijker nog is dat wij op dit moment

onze vrijwilligers niet willen overhalen aan een sterk aangepast festival mee te werken.

Wij denken onze trouwe bezoekers niet te plezieren met een festival dat niet open en veel minder spontaan van karakter is dan zij gewend zijn. Waar de stichting in de loop van de jaren haar credits mee heeft opgebouwd. En, niet op de laatste plaats vindt de stichting dat het plezier om aan de organisatie van BlïerOck te werken onder deze omstandigheden ver te zoeken is.
Kortom: de organisatie van het festival en het festival zelf wordt zoveel geweld aangedaan dat de organiserende stichting B4Music heeft besloten de datum voor de eerstvolgende editie van BlïerOck op 17 juli 2022 vast te leggen.

Dit jaar dus géén BlïerOck. De stichting zal zodra de mogelijkheden zich voordoen alternatieven overwegen en in actie komen.

Blierock a5 kaart voorkant (met afloop m